deputy dog - Eddy Beld ik ben Eddy Beld, vader van 4 prachtige kinderen. Vanaf mijn geboorte ben ik altijd omringd door honden van mijn ouders en leerde daar zodoende van jongs af aan mee om te gaan. De dag dat ik op mezelf ben gaan wonen besloot ik een hond aan te schaffen en dat werd Boris, een X-mechelaar/duitse herder en ben daarmee een training gaan volgen volgens het IPO programma.

In de jaren daarna heb ik meerdere honden gehad, soms ook meerdere tegelijk waarmee ik diverse soorten van hondensport bedreef. Naast het IPO deed ik ook UV, VZH, GG en later ook een aantal jaren KNPV om maar een paar takken van hondensport te noemen. Zowel in de IPO als in de KNPV heb ik ruime ervaring opgedaan als pakwerker en daar de benodigde certificaten voor behaald. Met G&G (gedrag en gehoorzaamheid) heb ik een aantal cursussen gegeven en met veel plezier ervaren dat een hoop hondenbezitters met een diploma en een zak vol kennis de opleiding voltooiden. Met mijn honden heb ik in die jaren ook de nodige diploma's en certificaten behaald en reisde het hele land door om clubs te bezoeken, mee te trainen en ervaring op te doen.

In 2004 besloot ik het iets rustiger aan te gaan doen ivm aandacht voor mijn kinderen. Ik had een prachtig mechelaar teefje in huis en daar ook een nest puppies mee gefokt. Helaas kreeg zij in 2008 een ongeval en moest ik haar laten inslapen.
Ik besloot voorlopig even geen hond aan te schaffen en begon op kleine schaal andere hondeneigenaren te helpen met kleine en soms grote problemen en ontdekte dat daar mijn passie ligt. Inmiddels is er meer tijd en heb ik besloten deze hobby uit te breiden in de hoop meer honden en eigenaren bij elkaar te brengen en elkaar leren te begrijpen.